Het RIVM gaat informatie verzamelen over het voedingsbeleid van en het voedingsaanbod op scholen. Het RIVM roept scholen op om mee te doen aan de Monitor Gezonde Schoolkantine. Vanaf vandaag ontvangen alle scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een brief met inloggegevens om mee te doen aan de online Monitor Gezonde Schoolkantine.

De afgelopen jaren is beleid gevoerd om scholen te stimuleren een gezonder voedingsaanbod in de schoolkantine aan te bieden. De resultaten van dit onderzoek helpen bij de evaluatie van dat beleid. Het is belangrijk om een compleet en evenwichtig beeld te krijgen van de huidige situatie. Daarom hoopt het RIVM dat alle scholen deelnemen.

De Monitor gaat deze week van start in de regio noord en de weken erna volgen de regio’s midden en zuid. De resultaten worden verwacht in het eerste kwartaal van 2016. Het onderzoek wordt ondersteund door de MBO middelbaar beroepsonderwijs (middelbaar beroepsonderwijs) Raad, de VO-raad, het Voedingscentrum, Gezonde School, GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)’en, Jongeren op Gezond Gewicht en voedingswetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.