Belandt plastic via het milieu in de vis op ons bord? Zijn antibiotica in de toekomst nog effectief? Eet ik volgens de schijf van vijf? Wie hierin geïnteresseerd is, krijgt op zaterdag 7 oktober bij het RIVM antwoord op deze en vele andere vragen.

Tijdens de RIVM Kennisparade gaan bezoekers met het RIVM in gesprek aan de hand van proefjes, workshops en presentaties. Zij kunnen vertellen waar zij zich zorgen over maken en welke suggesties zij hebben voor het RIVM.

Programma voor kinderen

Ook kinderen kunnen nadenken over uitdagingen van nu en straks. Wetenschappers in de dop onderzoeken wat er allemaal leeft in onze bodem. Zij bouwen hun eigen waterzuiveringsinstallatie en zij ontdekken wat stoffen kunnen doen met het milieu.

De RIVM Kennisparade vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van het RIVM in Bilthoven.  De dag wordt georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Het RIVM gaat die dag ook elders in Nederland met mensen in gesprek.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar rivm.nl/kennisparade. Bij een bezoek aan de Kennisparade is legitimatie voor iedereen van 14 jaar en ouder verplicht.