Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu was met ColonISColon Informatie Systeem één van de drie genomineerden voor de Spider Award. De Spider Award is een prestigieuze prijs voor het meest vernieuwende en doelmatige ICTInformation and communication technology-project in de zorg. De prijs ging niet naar ColonIS. ColonIS is het ICT-systeem, dat gebouwd is voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Op 31 oktober heeft Zorgvisie bekend gemaakt dat Cliëntkompas de winnaar is van de Spider Award. De prijs werd uitgereikt tijdens de HIMSSHealthcare Information and Management Systems Society-conferentie in Amsterdam. Cliëntkompas is volgens Zorgvisie het meest vernieuwende en doelmatige ICTInformation and communication technology-project in de zorg. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu feliciteert Cliëntkompas van harte met de prijs.

Het RIVM is trots op het feit dat ColonISColon Informatie Systeem tot één van de drie genomineerden behoorde. ColonIS is een innovatief ICT-systeem, speciaal ontwikkeld voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. ColonIS ondersteunt de uitvoering, kwaliteitsborging, monitoring & evaluatie van het bevolkingsonderzoek. Het ICT- systeem is zo ontwikkeld dat het ook ingezet kan worden voor de andere bevolkingsonderzoeken naar kanker.

ColonIS is gekoppeld aan de ICT-systemen van alle partijen die betrokken zijn bij het bevolkingsonderzoek darmkanker. Zo kunnen de screeningsorganisaties snel en veilig kennis en informatie uitwisselen met de laboratoria, huisartsen, de coloscopiecentra en pathologielabs in de ziekenhuizen. ColonIS draagt bij aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de uitvoering van het bevolkingsonderzoek. Onderdeel van ColonIS is het cliëntenportaal. In het cliëntenportaal kunnen genodigden en deelnemers aan het bevolkingsonderzoek gegevens inzien en wijzigen door in te loggen met DigiDDigitale Identiteit. Daarmee ondersteunt het ICT-systeem de gehele keten binnen het bevolkingsonderzoek.