Bij een 53-jarige Nederlandse vrouw is Mexicaanse griep vastgesteld. Zij is inmiddels behandeld met oseltamivir (Tamiflu) en maakt het goed. De vrouw vloog op 29 april met vlucht OR 334 van Arkefly vanuit Cancun (Mexico) en arriveerde op 30 april op Schiphol.

Het kan niet worden uitgesloten dat zij tijdens de terugvlucht besmettelijk was. Daarom neemt de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) Kennemmerland contact op met de medereizigers die in haar nabijheid zaten. De kans dat zij nu nog ziek worden is zeer klein. Als zij koorts en griepachtige verschijnselen ontwikkelen moeten zij contact opnemen met de huisarts. Nauwe contacten in haar directe thuisomgeving die besmettingsrisico hebben gelopen zijn opgespoord. Artsen houden hun gezondheid in de gaten.

De eerste besmetting in Nederland met dit griepvirus betrof een 3-jarig kind dat met de ouders naar een familiefeest in Mexico was geweest en na terugkomst in Nederland ziek werd. Het kind maakt het weer prima. Bij geen van de contacten is Mexicaanse griep vastgesteld.

Meer informatie over de Mexicaanse griep is te vinden op de website van het RIVM en op http://www.postbus51.nl/ of via 0800 - 1351.