Op 14 april organiseert het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voor de vierde keer de landelijke conferentie pre- en neonatale screeningen. Dit jaar met als thema: de Impact van Innovatie. Er is veel dynamiek in dit veld. Zo wordt nu onderzoek gedaan naar de bloedtest (NIPTniet-invasieve prenatale test) na de downscreening bij vrouwen met een verhoogde kans. Recent heeft de Gezondheidsraad een advies uitgebracht over uitbreiding van de hielprik. Normal 0 21 false false false EN-US JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-altAnthonie van Leeuwenhoek Terrein:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-hyphenate:none; text-autospace:ideograph-other; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-bidi-font-family:"Lohit Hindi"; mso-font-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;}

Deze vierde landelijke conferentie is hét platform voor betrokken professionals, beleidsmakers, overheidsvertegenwoordigers en onderzoekers om over de impact van innovatie op de programma's in discussie te gaan.

Minister Schippers van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft met een videoboodschap de PNSPre - en neonatale screeningen Conferentie 2015 geopend voor ruim 350 deelnemers in MediaPlaza.