Op 14 april organiseert het RIVM voor de vierde keer de landelijke conferentie pre- en neonatale screeningen. Dit jaar met als thema: de Impact van Innovatie. Er is veel dynamiek in dit veld. Zo wordt nu onderzoek gedaan naar de bloedtest (NIPT niet-invasieve prenatale test (niet-invasieve prenatale test)) na de downscreening bij vrouwen met een verhoogde kans. Recent heeft de Gezondheidsraad een advies uitgebracht over uitbreiding van de hielprik. Normal 0 21 false false false EN-US JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-hyphenate:none; text-autospace:ideograph-other; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-bidi-font-family:"Lohit Hindi"; mso-font-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;}

Deze vierde landelijke conferentie is hét platform voor betrokken professionals, beleidsmakers, overheidsvertegenwoordigers en onderzoekers om over de impact van innovatie op de programma's in discussie te gaan.

Minister Schippers van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft met een videoboodschap de PNS Pre - en neonatale screeningen (Pre - en neonatale screeningen) Conferentie 2015 geopend voor ruim 350 deelnemers in MediaPlaza.