Winnaar BOP-prijs Annette Straver met bloemen en cheque

Annette Straver senior beleidsadviseur bij Gemeente Rotterdam wint de BOP Beleidsgeoriënteerd Onderzoeksprogramma (Beleidsgeoriënteerd Onderzoeksprogramma)-prijs 2019: "ik ben heel blij en vereerd!". Volgens de stemmers steekt Annette met kop en schouder uit boven ‘de gewone praktijk’ van gezondheidsbevordering en preventie. Jolanda Keijsers voorzitter van de jury maakte samen met Marian Sturkenboom de winnaar bekend tijdens de derde editie van het Kennisfestival Gezond Leven van het RIVM.

"Wij zijn als jury onder de indruk hoe het jou is gelukt om gezondheid te verbinden aan de verplichte tegenprestatie voor mensen met een uitkering en hoe je de zorgverzekeraars hebt verleid om te investeren in deze gezondheidstrajecten. Heel veel mensen hebben hier profijt van", aldus Jolanda Keijsers namens de jury.

De BOP-prijs is de prijs voor de professional die beleid, onderzoek en praktijk (BOP) van preventie en gezondheidsbevordering op de meest inspirerende wijze weet te verbinden. De genomineerden Maartje Goudriaan, preventiewerker bij GGZ geestelijke gezondheidszorg (geestelijke gezondheidszorg) inGeest, Mark Slager, Apotheker bij Apotheek Orion en Annette Straver senior beleidsadviseur bij de Gemeente Rotterdam kregen tijdens het Kennisfestival Gezond Leven het podium om de laatste stemmen binnen te halen. En uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn.  Annette ontving een cheque van 500 euro te besteden aan haar project. Daarnaast mag zij samen met collega’s deelnemen aan een gezonde kookworkshop. Annette: "Ik ga de geldprijs besteden aan de mensen die het werk doen, dus de mensen die de trainingen en beweegactiviteiten verzorgen". 

Bekijk het nominatie-filmpje van Annette

Annette wint BOP-prijs 2019

"Ik ben heel blij en vereerd!", vertelt Annette Straver senior beleidsadviseur bij Gemeente Rotterdam, nadat zij de BOP-prijs in ontvangst nam. Samen met VGZ, welzijnswerk en andere partners zet zij zich in voor vitale Rotterdammers en bieden zij gezondheidstrajecten aan mensen met een uitkering. Uit onderzoek blijkt dat dit bijzonder succesvol is. “Daar ben ik heel trots op”, aldus Annette.  “Mede door Annette is het gelukt om een moeilijk bereikbare doelgroep voor gezondheidsbevorderaars, toch te laten werken aan hun gezondheid,” aldus één van haar collega’s. Meer over de nominatie van Annette.

Over de BOP-prijs

De BOP-prijs is terug van lang weggeweest. Het RIVM heeft de organisatie van de BOP-prijs verkiezing in 2011 overgenomen van de Nederlandse Vereniging voor Preventie en Gezondheidsbevordering (NVPG Nederlandse Vereniging voor Preventie en Gezondheidsbevordering (Nederlandse Vereniging voor Preventie en Gezondheidsbevordering)). De vorige editie van de BOP-prijs was in 2013. De BOP-prijs 2019 werd uitgereikt tijdens het Kennisfestival Gezond Leven. Uit alle inzendingen nomineerde een jury bestaande uit prominenten uit het veld van preventie en gezondheidsbevordering onder leiding van Dr. Jolanda Keijers van TNO in januari drie kandidaten. Waarna iedereen tot einde februari op Loketgezondleven.nl online kon stemmen op zijn of haar favoriet. Tijdens het Kennisfestival was de laatste live stemronde. Er werden filmpjes getoond van de genomineerden, waarin collega’s hen in het zonnetje zetten én waarin zij zelf hun visie, inzet en successen deelden. De live stemmen werden opgeteld bij de online stemmen en bepaalden de winnaar. Marian Sturkenboom afdelingshoofd Gezond Leven reikte samen met Jolanda Keijsers de prijs uit namens het RIVM. 

Meer informatie

Op Loketgezondleven.nl leest u meer over de BOP-prijs 2019. U vindt hier ook meer informatie over én de filmpjes van de andere genomineerden.