Daling houdt aan In de afgelopen kalenderweek werden er 32% minder patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor.
Mensen geboren in 1969 en 1970 uitgenodigd voor coronavaccinatie Mensen geboren in 1969 en 1970 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD. Daar krijgen zij het vacci
Mensen uit 1967 en 1968 kunnen online afspraak maken voor coronavaccinatie Vanaf vandaag kunnen mensen geboren in 1967 en 1968 online een afspraak maken voor een coronavaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.
RIVM past richtlijn interval AstraZeneca aan Het RIVM heeft vandaag de richtlijn aangepast voor het interval tussen twee prikken met AstraZeneca. Het interval kan nu plaatsvinden tussen 6 en 14 weken.
Sociaal welbevinden toegenomen, naleving coronamaatregelen blijft belangrijk Met de recente versoepelingen van de coronamaatregelen neemt het sociaal contact en het welzijn weer toe. Het naleven van de meeste maatregelen blijft daarbij vooralsnog stabiel.
Mensen geboren in 1966 uitgenodigd voor coronavaccinatie Mensen geboren in 1966 kunnen vanaf vandaag online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD.
Jaarbericht Centrum voor Bevolkingsonderzoek online Wat bracht de COVID-19-pandemie voor de screening- en vaccinatieprogramma’s van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek (CvB)? Hoe sterk bleek het samenspel met de ketenpartners?
Geschatte inname zout en suiker Nederlandse bevolking nog steeds te hoog ondanks afspraken overheid met voedingsindustrie Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vanaf 2014 afspraken gemaakt met de voedingsindustrie om ervoor te zorgen dat Nederlanders minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) via hun voedsel binnenkrijgen.
RIVM gestart met onderzoek naar Long COVID Het RIVM is deze week gestart met het LongCOVID-onderzoek.
Cognitieve achteruitgang gaat minder snel bij mensen die gezond eten Het volgen van de Richtlijnen Goede Voeding gaat gepaard met een goede werking en het behoud van cognitieve functies, zoals geheugen en verwerkingssnelheid.