Dr. Ir. C.T.M. (Caroline) van Rossum is senior voedingskundige bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Zij is coördinator van de nationale Voedselconsumptiepeiling onder de Nederlandse bevolking.

Door te meten wat we in Nederland eten en drinken en het gebruik van deze gegevens door ons en anderen voor het voedingsbeleid,  voorlichting, voedingsonderzoek en productinnovatie, hoop ik dat we kunnen bijdragen aan een gezonder Nederland.

Na haar opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool studeerde Caroline van Rossum door met de studie Humane Voeding aan de Wageningen University. Haar promotieonderzoek naar sociaal-economische gezondheidsverschillen voltooide zij in 1999 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Caroline van Rossum deed haar eerste werkervaring op bij farmaceut Solvay (1994). Aan het eind van haar promotietraject kreeg zij een aanstelling als NWO Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek)-postdoc onderzoeker naar genetische factoren van overgewicht, met het RIVM als werkplek.

Vanaf 2003 werkt Caroline van Rossum als senior voedingskundige projectleider op het gebied van Voeding en gezondheid bij het RIVM en werkt zij aan verschillende projecten ter ondersteuning van het voedingsbeleid. Zoals het kwantificeren van de gezondheidseffecten van voeding,  het Nederlands Voedingsstoffenbestand.

Momenteel is Caroline van Rossum projectcoördinator van de Voedselconsumptiepeiling ( VCP Voedselconsumptiepeiling (Voedselconsumptiepeiling)). In deze peiling worden gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van een steekproef uit de Nederlandse bevolking. Naast het werk voor de VCP is zij betrokken bij projecten die aan de VCP en NEVO gerelateerd zijn.

Expertise

  • Epidemiologie
  • Voedselconsumptie
  • Sociaal-economische status

Contact

E-mail: vcp@rivm.nl