Dr. Nynke van der Veen (1966) is waarnemend Centrumhoofd bij het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het RIVM.

Mensen, partijen en processen in beweging brengen is een belangrijke drijfveer voor mij.

Nynke van der Veen volgde eerst Hoger Laboratorium Onderwijs voor research analist (1990). Zij promoveerde op Fotodynamische Therapie bij de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2001. Intussen volgde zij ook een opleiding voor Innovatieconsulent bij TSM business School van de Universiteit Twente. Een bewuste stap om uit het directe onderzoek te gaan en meer te focussen op het initiëren en begeleiden van veranderingen in organisaties.

Zij was enkele jaren projectleider bij het industrieel ontwerpbureau Indes. Daarna werd zij projectcoördinator Hulpmiddelenkompas bij het Zorginstituut Nederland (voorheen College voor Zorgverzekeringen) van 2004 tot 2006.

Vanaf 2006 is Nynke van der Veen werkzaam bij het RIVM. Ze is gestart als Programmacoördinator Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker. In 2011 werd ze projectleider van de vernieuwing bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Een complex traject vol (commerciële) belangen en uitdagingen op inhoud, proces en menskant. Sinds 2017 is Nynke MT-lid en afdelingshoofd van de bevolkingsonderzoeken naar kanker en het Nationaal Programma Grieppreventie. Naast management zijn de snelle groei van het Centrum en de ontwikkelingen in de bevolkingsonderzoeken belangrijke aandachtspunten. In 2019 heeft zij de leergang voor managers van intercoach succesvol afgerond. Sinds 1 april 2020 is Nynke waarnemend Centrumhoofd. 

Expertise

  • Procesmanagement
  • Netwerkbeheer
  • Begeleiden veranderingstrajecten
  • Coach

Contact

E-mail: info@rivm.nl