DrDokter. Nynke van der Veen (1966) is programmacoördinator Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Ik streef naar het realiseren van optimale betrokkenheid en input van relevante partijen, om zo tot een zo goed mogelijk product voor de klant te komen.

Nynke van der Veen volgde eerst Hoger Laboratorium Onderwijs voor research analist (1990). Zij ging bij de DrDokter. Daniël den Hoed-kliniek in Rotterdam werken als research analist en vervolgens als onderzoeker. Zij promoveerde op Fotodynamische Therapie bij de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2001. Intussen volgde zij ook een opleiding voor Innovatieconsulent bij de Universiteit Twente.

Zij was enkele jaren projectleider bij het industrieel ontwerpbureau Indes. Daarna werd zij projectcoördinator Hulpmiddelenkompas bij het Zorginstituut Nederland (voorheen College voor Zorgverzekeringen) van 2004 tot 2006.

Sinds 2006 is Nynke van der Veen aan het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verbonden als Programmacoördinator Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker. Zij is de landelijke regisseur van het programma en is verantwoordelijk voor het stellen van landelijke kaders, de monitoring en evaluatie, communicatie naar het publiek en financiering van het bevolkingsonderzoek. De komende twee jaar houdt zij zich als projectleider bezig met de invoering van een grote vernieuwing van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Zowel de testmethode als de logistiek gaan hierbij op de schop.

Expertise

  • Procesmanagement
  • Programmamanagement
  • Netwerkbeheer
  • Begeleiden veranderingstrajecten

Contact

E-mail: info@rivm.nl