Prof.dr. J.J. (Johan) Polder (1966) is chief science officer "gezondheidseconomie". Daarvoor was hij onder andere projectleider van de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2010 en van projecten op het terrein van zorguitgaven, vergrijzing en medische technologie. Naast zijn functie bij het RIVM is hij sinds 2007 bijzonder hoogleraar ‘Economische aspecten van gezondheid en zorg’ aan de Universiteit van Tilburg, departement Tranzo.

Van gezondheidseconomie wordt iedereen beter.
De duurzaamheid van de gezondheidszorg staat op het spel. De schaarse zorgeuro moeten we daarom heel zorgvuldig uitgeven. De volksgezondheid kan er dan optimaal van profiteren, en de gezondheidszorg zal duurzaam goed, toegankelijk en betaalbaar blijven.

Johan Polder studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde in 2001 aan deze universiteit in de gezondheidseconomie. Zijn proefschrift was getiteld: ‘Cost of illness in the Netherlands: description, comparison and projection’.
Hij werkte van 1992 tot 2002 bij de Erasmus Universiteit Rotterdam als universitair docent en wetenschappelijk onderzoeker.

Hij is hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen en voorzitter van de Vereniging voor Gezondheidseconomie.  Ook is hij gastdocent gezondheidseconomie bij een aantal onderwijsinstellingen. Hij heeft zitting in diverse commissies van onder andere ZonMw Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie), de Gezondheidsraad, Zorginstituut Nederland, het Nivel en KWF Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding) Kankerbestrijding.

Expertise

  • Gezondheidseconomie
  • Economische evaluaties
  • Kosten en financiering gezondheidszorg
  • Vergrijzing

Contact

E-mail: info@rivm.nl