Rob Riesmeijer is Hoofd Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s.

Ik vind het een voorrecht om mijn bijdrage te mogen leveren aan belangrijke vaccinatie- en preventieprogramma's die dagelijks veel menselijk leed voorkomen.

Sinds oktober 2016 is Rob hoofd van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (DVPDienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's). De dienst zorgt voor de publieke vaccinvoorziening, de organisatie van de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma (RVPRijksvaccinatie programma) en de coördinatie van screeningen rond zwangerschap (PSIEPrenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie ) en geboorte (NHSneonatale hielprikscreening). Daarmee draagt DVP bij aan het beperken van (de gevolgen van) ziektes en aandoeningen.  

Rob studeerde biomedische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide een Master of Public Health aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine .

Sinds 2009 werkt Rob bij het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Zijn loopbaan bij het RIVM begon bij de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding toen Mexicaanse griep en later Q-koorts speelden. In 2011 kwam Rob in dienst van de beleidsafdeling van het Centrum Infectieziektebestrijding waar hij in 2013 coördinator werd.

Fields of expertise

  • Infectious disease control
  • National Immunisation Programme
  • Screening of pregnant women
  • Neonatal screening

Contact

Email: info@rivm.nl