Rob Riesmeijer is Hoofd van Centrum voor Bevolkingsonderzoek

Rob Riesmeijer
Ik vind het een voorrecht te werken voor een organisatie die elke dag een hele wezenlijke bijdrage levert aan de samenleving. In ons geval is dat het voorkomen van ziekte en sterfte .

Sinds september 2020 is Rob hoofd van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek (CvB Centrum voor Bevolkingsonderzoek (Centrum voor Bevolkingsonderzoek) ). Het CvB regisseert en coördineert landelijke door de overheid aangeboden bevolkingsonderzoeken en screeningen, het Nationaal Programma Grieppreventie en de pneumokokkenvaccinatie.

Rob studeerde biomedische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide een Master of Public Health aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Sinds 2009 werkt Rob bij het RIVM. Zijn loopbaan begon bij de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding toen de Mexicaanse griep en later Q-koorts speelden. In 2011 kwam Rob in dienst van de beleidsafdeling van het Centrum Infectieziektebestrijding waar hij in 2013 coördinator werd. In oktober 2016 werd Rob hoofd van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s.

Fields of expertise

  • Infectious disease control
  • Immunisation Programme’s
  • Pre- and neonatal screening

Contact

Email: cvb@rivm.nl