Vaccinatie voor ouderen

Mensen geboren in 1939 of eerder kunnen een afspraak inplannen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) voor een corona boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Een afspraak maken kan het beste online, via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Als dat niet lukt, dan kan het ook telefonisch, via 0800-7070. Houd dan wel rekening met een langere wachttijd. 

Partners mogen ook meteen mee voor een boostervaccinatie als zij minimaal 60 jaar oud zijn. In dat geval moet de afspraak telefonisch worden gemaakt. Ook moet de partner bij het maken van de afspraak aanwezig zijn om toestemming te geven.  

Voorwaarden booster

De boostervaccinatie kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet de afspraak 6 maanden inplannen nadat hij of zij corona heeft gehad. Deze voorwaarden gelden ook voor de  partner. In de coronacheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis. 

MRNA-vaccins

Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid.