Hoe kunt u als werkgever de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers bevorderen? Welke activiteiten kunt u organiseren op thema’s als voeding, bewegen en  mentale gezondheid en welzijn?

Als onderdeel van het Europese samenwerkingsproject Joint Action CHRODIS PLUS heeft het RIVM meegewerkt aan een toolkit die helpt een werksituatie te creëren met aandacht voor gezondheid en duurzame inzetbaarheid. De toolkit is bedoeld voor werkgevers en functionarissen werkzaam op de terreinen van HR hazard ratio (hazard ratio), management, arbodienstverlening en catering.

De toolkit bestaat uit zeven thema’s. Ieder thema bevat verschillende strategieën en voor iedere strategie zijn concrete interventies uitgewerkt. Hiermee kan een integraal aanbod aan maatregelen samengesteld worden. Veel maatregelen zijn relatief eenvoudig in te voeren: ze vragen geen grote investeringen op het gebied van personeel, tijd of materiaal.

De maatregelen in deze toolkit zijn geselecteerd op basis van literatuuronderzoek en gesprekken met werkgevers uit verschillende sectoren en landen. Een combinatie van praktijkervaring en wetenschap heeft zo geleid tot een handzaam overzicht van effectieve en haalbare maatregelen.

Meer informatie over het EU Europese Unie (Europese Unie) CHRODIS Chronic Diseases and promoting healthy ageing across the life-cycle (Chronic Diseases and promoting healthy ageing across the life-cycle)+ project vindt u hier: http://chrodis.eu/08-chronic-diseases-and-employment/

Op de CHRODIS+ website kunt u tevens de ( Nederlandse versie van de) toolkit downloaden: http://chrodis.eu/wp-content/uploads/2020/10/chrodis-plus_toolkit_nl_20201027.pdf