Uitbreiding maatregelen coronavirus In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De maatregelen die in Noord-Brabant zijn genomen, gelden nu voor heel Nederland.
Resultaat steekproef: 4% ziekenhuismedewerkers heeft coronavirus Bijna 4% van de onderzochte medewerkers in de Brabantse ziekenhuizen heeft het nieuwe coronavirus (COVID-19). Dat blijkt uit de steekproef van het RIVM tussen 6 en 9 maart.
Ammoniak, stikstofdioxide en geur meten in het project Boeren en Buren De eerste meetresultaten van het project Boeren en Buren zijn bekend
COVID-19: Nieuwe aanwijzing voor inwoners Noord-Brabant Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.
Patiënt met nieuw coronavirus overleden Een 86-jarige man die opgenomen was in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam met COVID-19 is vandaag overleden. De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend.
Naar een betere aanpak van ratten- en muizenplagen In 2015 koos de Rijksoverheid voor Integrated Pest Management (IPM) voor de bestrijding van ratten en muizen. Het doel van IPM is chemische middelen zo min mogelijk in te zetten door ratten- en muizenplagen zo veel mogelijk te voorkomen.
RIVM zet smaakstoffen in e-liquids op een rij Het RIVM heeft een overzicht gemaakt van de meest voorkomende smaakstoffen in e-liquids die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.
Acht nieuwe patiënten, opnamestop IC-afdeling Maasstad Ziekenhuis Tot maandag 2 maart zijn 8 nieuwe patiënten bij het RIVM gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen in Nederland op 18.
Drie nieuwe patiënten met COVID-19 Vandaag zijn er drie nieuwe patiënten met COVID-19 gediagnosticeerd. Daarmee zijn er op dit moment 10 patiënten in Nederland. Eén patiënt heeft in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gelegen.
Vergelijking voedselconsumptie 2012-2014 met Richtlijnen goede voeding 2015 Het Nederlandse eetpatroon zat in de periode 2012-2014 voor een aantal productgroepen in de buurt van de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, maar voor andere productgroepen stond het