Samenwerking bestrijding zoonosen vastgelegd Tijdens het internationale Q-koorts symposium op 7 juni ondertekenen de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), GGD Nederland, de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en het RIVM een convenan
Unieke atlas laat chemische samenstelling van Nederlandse bodem zien Wat hebben we de afgelopen eeuw met onze bodem gedaan? Hebben de zware metalen die in de toplaag van de bodem terecht zijn gekomen invloed op onze gezondheid?
Gezonde, duurzaam beheerde bodem levert mens veel goeds Een gezonde bodem met een gevarieerd bodemleven geeft de mens heel veel goeds. Meer dan veel mensen wellicht denken.
Themacahier Ziekte van Lyme In het kader van de Week van de Teek 2012 heeft Stichting Biowetenschappen en Maatschappij een themacahier uitgebracht over de ziekte van Lyme.
Tekenradar.nl: verwachte tekenactiviteit en meldpunt tekenbeten Voordat mensen de natuur ingaan, kunnen ze vanaf nu op de website www.tekenradar.nl kijken wat de verwachte tekenactiviteit is.
Computergame 'Teek control' informeert kinderen over teken Het RIVM heeft een computergame ontwikkeld om kinderen spelenderwijs te informeren over teken.
Een teek? Pak 'm beet! Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.
Hond met hondsdolheid in Amsterdam De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op woensdagavond 15 februari bij een hond in Amsterdam hondsdolheid vastgesteld. GGD Amsterdam is direct gestart met contactonderzoek.
Maatschappelijke stage bij de boer, bodemmetingen helpen klimaatonderzoek Met de maatschappelijke stage ‘Meten voor een duurzame boerderij’ helpen middelbare scholieren boeren en klimaatonderzoekers. Op de boerderij voeren ze metingen aan de bodem uit.
Effecten klimaatverandering op grondwaterkwaliteit nog onduidelijk Het is mogelijk dat klimaatverandering van invloed is op de kwaliteit van het grondwater omdat veel processen die de grondwaterkwaliteit beïnvloeden afhangen van temperatuur en vochtigheid.