Het RIVM heeft in 2017 infographics ontwikkeld over veilig werken in Nederland.Daarin gaan we in op de belangrijkste (achterliggende) oorzaken in de sectoren waar de meeste ongevallen voorkomen.  Gebruik van deze infographics is toegestaan met bronvermelding.

 

 


Deze infographic geeft de top 3 van meest voorkomende ernstige ongevallen, en belangrijkste oorzaken.


 

In deze infograhic staan de 4 sectoren met de meeste ernstige ongevallen, en de top 3 van soorten ongevallen per sector.


 

 


Deze infographic geeft een overzicht van de ernstige machineongevallen tussen 1998-2013. Van de 30.000 ongevallen was 21% een machineongeval.


 

 


Deze infographic geeft inzicht in de achterliggende oorzaken van ernstige ongevallen en laat zien er dat daarin verschillen zijn tussen werknemers en uitzendkrachten.


 

 


Er gebeuren veel ernstige ongevallen in de agrarische sector. Deze infographic geeft de top 3 type ernstige ongevallen en de daarbij meest voorkomende oorzaken.


 

 


Er gebeuren veel ernstige ongevallen in de sector bouw. Deze infographic geeft de top 3 type ernstige ongevallen en de daarbij meest voorkomende oorzaken.