Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft nieuwe infographics ontwikkeld over veilig werken in Nederland. Daarin wordt een overzicht gegeven van het aantal ernstige ongevallen in Nederland en de belangrijkste (achterliggende) oorzaken in de sectoren waar de meeste ongevallen voorkomen. De infographics staan hieronder en zijn te downloaden in de rechter kolom op deze pagina. Gebruik van deze infographics is toegestaan met bronvermelding.


Deze infographic geeft een overzicht en de context van het aantal ernstige ongevallen per jaar in NederlandDeze infographic geeft de top 3 van meest voorkomende ernstige ongevallen, en belangrijkste oorzaken.


In deze infograhic staan de 4 sectoren met de meeste ernstige ongevallen, en de top 3 van soorten ongevallen per sector.


 


Deze infographic geeft een overzicht van de ernstige machineongevallen tussen 1998-2013. Van de 30.000 ongevallen was 21% een machineongeval.


 


Deze infographic geeft inzicht in de achterliggende oorzaken van ernstige ongevallen en laat zien er dat daarin verschillen zijn tussen werknemers en uitzendkrachten.


 


Er gebeuren veel ernstige ongevallen in de agrarische sector. Deze infographic geeft de top 3 type ernstige ongevallen en de daarbij meest voorkomende oorzaken.


 


Er gebeuren veel ernstige ongevallen in de sector bouw. Deze infographic geeft de top 3 type ernstige ongevallen en de daarbij meest voorkomende oorzaken.