Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft nieuwe infographics ontwikkeld over veilig werken in Nederland. Daarin wordt een overzicht gegeven van het aantal ernstige ongevallen in Nederland en de belangrijkste (achterliggende) oorzaken in de sectoren waar de meeste ongevallen voorkomen. De infographics staan hieronder en zijn te downloaden in de rechter kolom op deze pagina. Gebruik van deze infographics is toegestaan met bronvermelding.

Thumbnail

Deze infographic geeft een overzicht en de context van het aantal ernstige ongevallen per jaar in Nederland


Thumbnail

Deze infographic geeft de top 3 van meest voorkomende ernstige ongevallen, en belangrijkste oorzaken.


Thumbnail
In deze infograhic staan de 4 sectoren met de meeste ernstige ongevallen, en de top 3 van soorten ongevallen per sector.


 

Thumbnail

Deze infographic geeft een overzicht van de ernstige machineongevallen tussen 1998-2013. Van de 30.000 ongevallen was 21% een machineongeval.


 

Thumbnail

Deze infographic geeft inzicht in de achterliggende oorzaken van ernstige ongevallen en laat zien er dat daarin verschillen zijn tussen werknemers en uitzendkrachten.


 

Thumbnail

Er gebeuren veel ernstige ongevallen in de agrarische sector. Deze infographic geeft de top 3 type ernstige ongevallen en de daarbij meest voorkomende oorzaken.


 

Thumbnail

Er gebeuren veel ernstige ongevallen in de sector bouw. Deze infographic geeft de top 3 type ernstige ongevallen en de daarbij meest voorkomende oorzaken.