In totaal doen er 1461 mensen mee aan het IIVAC-onderzoek. Hiervan doen 1159 mensen mee met het basisonderzoek waarbij zij zelf vingerprikjes uitvoeren en opsturen. Het aanvullende onderzoek heeft 302 deelnemers. Zij voeren zelf de vingerprikjes uit, maar krijgen daarnaast ook huisbezoeken waarbij bloed wordt afgenomen. Ook wordt bij deze deelnemers neusvocht afgenomen en is voor de allereerste vaccinatie ontlasting verzameld. 

Deze grafiek toont het aantal deelnemers per leeftijdscategorie van de IIVAC studie  van het moment dat ze begonnen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen deelnemers aan het basisonderzoek en aan het aanvullend onderzoek.

Het allereerste vingerprikje van het onderzoek is op 28-05-2021 verstuurd. Sindsdien zijn er al bijna 5.500 vingerprikjes ontvangen van deelnemers. Op 14-06-2021 vond het eerste huisbezoek van het IIVAC-onderzoek plaats. Intussen zijn onze verpleegkundigen ruim 700 keer bij deelnemers langsgekomen voor bloedafnames. 

In het IIVAC-onderzoek verzamelen we onder alle deelnemers informatie over antistoffen in het bloed van mensen voor vaccinatie, na vaccinatie en na booster vaccinatie. Belangrijke vragen zijn hierbij: hoe wordt immuniteit (de afweer) door antistoffen opgebouwd? Hoe lang blijven antistoffen aanwezig na vaccinatie en wat is het effect van een booster vaccinatie? Hoe zien deze antistoffen er precies uit en hoe doen zij hun werk in de bescherming tegen het virus? Maakt het bijvoorbeeld uit hoe oud iemand is of met welk vaccin een persoon wordt gevaccineerd?