Corona, ook wel COVID-19, wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2 en komt nog steeds in Nederland voor. Informatie over het coronavirus, de coronaprik en actuele cijfers vindt u op deze pagina’s. Professionals vinden alles over de uitvoering van de coronavaccinatie.

COVID-19

Coronavirus in kleur

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2.  Lees meer over de ziekte en de symptomen. 

Coronaprik

Als je een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door corona, kan je de coronaprik krijgen. Lees alles over de coronaprik en over wie in aanmerking komt. 

Professionals

Oudere man krijgt vaccinatieprik

Hier vind je als professional alle informatie over de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie.

Cijfers

Het RIVM blijft zicht houden op de verspreiding van het SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2 virus. Lees meer over de actuele coronacijfers.

Onderzoek

Een overzicht van alle lopende en afgeronde onderzoeken rondom corona door het RIVM.

Privacy

Waarom worden vaccinatiegegevens bijgehouden en hoe is uw privacy geregeld?

Nieuws over de ziekte COVID-19 en de coronaprik

Ruim 2,7 miljoen coronaprikken gezet in de najaarsronde van 2023

In de najaarsronde van 2023 hebben ruim 2.731.000 mensen een coronaprik gekregen. Voor 60-plussers is de vaccinatiegraad 50,5%. De vaccinatiegraad verschilt per leeftijdsgroep en regio. De coronaprik was tot en met 22 december 2023 beschikbaar.
17-01-2024 | 11:00
Meer nieuws

Andere coronavirussen

Coronavirussen zorgen over het algemeen voor klachten aan de longen en luchtwegen.
Naast SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2 zijn ook MERS-CoV en Sars-CoV zijn voorbeelden van coronavirussen.