Vrouw komt voor vaccinatie

Vanaf vrijdag 8 juli ontvangen volwassenen die nog geen boosterprik of herhaalprik hebben gehaald een herinneringsbrief van het RIVM. De herinnering wordt gestuurd aan mensen die eerder een uitnodiging hebben ontvangen voor een booster of een herhaalprik, maar hun prik nog niet hebben gehaald. De meeste mensen ontvangen ook van GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland nog een sms ter herinnering, met daarin informatie over het maken van een afspraak.

De laatste tijd neemt het aantal besmettingen met het coronavirus weer toe. Vaccinatie helpt ernstige ziekte en ziekenhuisopname door een coronabesmetting voorkomen. De coronaprik verkleint ook de kans om het virus over te dragen aan andere mensen. 

Alle volwassenen kunnen een boosterprik halen. De herhaalprik is voor 60-plussers, volwassenen met het syndroom van Down, bewoners van verpleeghuizen en volwassenen met een ernstige immuunstoornis. Bij deze mensen is een herhaalprik nodig omdat hun immuunsysteem minder goed werkt en de bescherming sneller afneemt.

Een afspraak maken voor een coronavaccinatie (basis, booster en herhaalprik) kan ook nu al via 0800 – 7070, of online op www.planjeprik.nl. Op prikkenzonderafspraak.nl staan locaties waar het niet nodig is om vooraf een afspraak te maken.

De eerste herinneringsbrieven vallen vanaf vrijdag 8 juli op de mat. De verzending van alle herinneringen is verspreid over twee weken.