Voorraad voor COVID-19-vaccinatie in koelkast

Vanaf vandaag kunnen tieners geboren voor 1 juli 2009 een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Inplannen kan telefonisch of via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Bij de GGD krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer. Vanaf vrijdag 16 juli valt per brief de uitnodiging op de mat. In totaal zijn 94.304 jongeren geboren in de eerste helft van 2009.

Eind juni adviseerde de Gezondheidsraad alle jongeren in de leeftijd 12 tot en met 17 jaar te vaccineren tegen COVID-19.  Jongeren met een medisch risico werden eerder al uitgenodigd.

Jongeren geboren na 30 juni 2009

Jongeren die in juli en augustus dit jaar 12 jaar worden, kunnen vanaf hun verjaardag een afspraak maken voor een vaccinatie tegen corona. Zij ontvangen aan het eind van de maand waarin zij 12 jaar zijn geworden een uitnodiging per post. Voor de jongeren die 1 september of later dit jaar 12 jaar worden, wordt later bekend hoe zij een afspraak voor een vaccinatie kunnen maken. 

Toestemming vaccinatie minderjarige jongeren

Tieners vanaf 16 jaar mogen zelf beslissen zich te laten vaccineren, jongeren vanaf twaalf jaar besluiten samen met hun ouders.
Meer informatie over vaccineren en het vaccin voor jongeren kunnen zij en hun ouders vinden op www.coronavaccinatie.nl/jongeren.