Gevolgen tekort vitamine A lijken beperkt Bijna de helft van de jongens en meisjes van 14 tot 17 jaar krijgt te weinig vitamine A binnen. Dat blijkt uit de laatste Voedselconsumptiepeiling van het RIVM.
Eetpatroon in Nederland iets gezonder De afgelopen jaren is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groente de goede kant op te gaan.
Kinderen eten meer fruit dan 5 jaar geleden De afgelopen vijf jaar zijn Nederlanders onder andere minder aardappelen, vetten en oliën, zuivel, koek en gebak en vlees gaan eten.
Afgelopen winter gemiddeld griepseizoen De griepepidemie in de winter van 2014/2015 duurde 21 weken en was daarmee de langstdurende epidemie ooit gemeten. Bijna 2 miljoen mensen hadden last van griepachtige klachten.
Griepseizoen winter 2014/2015 zwaarder en langer dan voorgaande jaren De griepepidemie in de winter van 2014/2015 duurde 21 weken en was daarmee de langstdurende epidemie ooit gemeten. Bijna 2 miljoen mensen hadden last van griepachtige klachten.
Langste griepepidemie sinds 1970 ten einde Van 1 december 2014 tot en met 26 april 2015 was er een griepepidemie in Nederland.
Inname van dioxinen via de voeding gedaald De inname van dioxinen via de voeding geeft in Nederland op dit moment geen aanleiding meer tot zorg voor de volksgezondheid.
Voedingspatroon van 70-plussers kan beter Zelfstandig-wonende 70-plussers eten meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout en minder volkoren producten, fruit en vis dan aanbevolen.
Zout in brood en groenteconserven afgenomen Het zoutgehalte in brood en groenteconserven is in 2012 licht afgenomen ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.
Nederlandse bevolking krijgt voldoende jodium binnen De Nederlandse bevolking krijgt voldoende jodium binnen, wel is de inname sinds 2008 met ongeveer 20 tot 25 procent gedaald.