Dr. Susan van den Hof is hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

foto Susan van den Hof
Infectieziekten kennen geen grenzen. Internationale samenwerking is daarom noodzakelijk om verspreiding van epidemieën te voorkómen, te begrijpen, en te bestrijden.

Susan van den Hof (1972) studeerde Biomedische Wetenschappen in Nijmegen.  Ze promoveerde  aan de Universiteit van Utrecht op onderzoek naar de bescherming van de Nederlandse bevolking van bof, mazelen en rode hond, en onderzoeken tijdens de mazelen epidemie in 1999-2000. Ze bekleedde diverse functies op het gebied van epidemiologie en surveillance van infectieziekten bij het RIVM van 1996 t/m 2006. Vervolgens werkte zij bij KNCV Koninklijke Nederlandse Centrale Vereniging (voor tuberculosebestrijding) - Tuberculosis Foundation (Koninklijke Nederlandse Centrale Vereniging (voor tuberculosebestrijding) - Tuberculosis Foundation) Tuberculosefonds als epidemioloog en coördinator van onderzoek, dat grotendeels in Aziatische en Afrikaanse landen plaatsvond.  Sinds juli 2018 is ze terug bij het RIVM als hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten.

Expertise

  • Infectieziekten
  • Epidemiologie
  • Surveillance

Contact

E-mail: secretariaat.epi@rivm.nl