LymeProspect KIDS

Het is nog onbekend waarom sommige mensen wel klachten houden na behandeling van de ziekte van Lyme en anderen niet. Het LymePropect KIDS-onderzoek, wat tot en met 2019 loopt, zal hier meer inzicht in geven. Met de resultaten hopen de onderzoekers voorstellen te kunnen doen voor behandelingen die langdurige klachten na Lyme kunnen voorkomen of genezen. Tot eind 2018 liep het reguliere LymeProspect-onderzoek voor volwassenen.

Meedoen aan dit onderzoek?!

Kinderen (0 tot 18 jaar) die beginnen met een antibioticakuur tegen een rode ring of vlek of andere vorm van de ziekte van Lyme kunnen meedoen aan het onderzoek. Hun gezondheid wordt gevolgd via bloedafnames en vragenlijsten. De mensen die na een jaar nog klachten hebben worden vergeleken met de mensen die geen klachten meer hebben.
U kunt uw kind aanmelden op www.tekenradar.nl of via de (huis)arts.

Ticking on Pandora's box

Teken kunnen behalve de lymebacterie ook andere (mogelijke) ziekteverwekkers bij zich dragen. Met het Pandora-onderzoek willen we bepalen hoe vaak ziekte door deze verwekkers voorkomt bij patiënten met koorts na een tekenbeet in Nederland.

Meedoen aan dit onderzoek?!

Iedereen vanaf 16 jaar die binnen 4 weken na een tekenbeet koorts (≥ 38.0 C°) krijgt kan zich voor dit onderzoek. Aanmelden kan via www.tekenradar.nl of via de (huis)arts. Deelnemers wordt gevraagd bloed af te geven en een jaar lang elke drie maanden een online-vragenlijst over hun gezondheid in te vullen.
U kunt zich aanmelden op www.tekenradar.nl of via de (huis)arts.

Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum

Meer informatie over LymeProsepect KIDS, Ticking on Pandora's box en ander Lyme-onderzoek, kunt u vinden op de website van het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum. Het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum is een samenwerkingsverband tussen het Amsterdam UMCUniversitair Medisch Centrum, RadboudumcRadboud University Medical Centre, patiënten en het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De partners van het samenwerkingsverband werken onder meer gezamenlijk aan het bovenstaande onderzoek.