De JIM2-studie is een vervolgonderzoek op de JIM-studie naar de beschermingsduur van de meningokokkenvaccinatie (MenACWY).

Waarom dit onderzoek?

Dit onderzoek levert belangrijke informatie op over de langdurige bescherming van een MenACWY vaccinatie tegen verschillende groepen meningokokken bij tieners en adolescenten. Hiermee kunnen we het Rijksvaccinatieprogramma verbeteren. Meer informatie over het onderzoek is te vinden in de folder.

Wie doen mee?

In 2014 heeft een groot aantal tieners van toen 10, 12 en 15 jaar oud meegedaan met de JIM-studie. De deelnemers die in deze studie een MenACWY-vaccinatie hebben gekregen, kunnen meedoen met deze vervolgstudie: de JIM2-studie. Deze deelnemers zijn nu 15, 17 en 20 jaar oud.

Financiering en goedkeuring van het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het centrum Immunologie van Infectieziekten en Vaccins, onderdeel van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dit onderzoek is goedgekeurd door de de Medical research Ethics Committees United (MEC-U Medical Research Ethics Committees United (Medical Research Ethics Committees United)).

Algemene informatie over medisch wetenschappelijk onderzoek kunt u vinden in de brochure (zie downloads) of op de website van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

Contact

Als u vragen heeft over de JIM2-studie kunt u contact opnemen met de onderzoekers van het RIVM via: JIM2-studie@rivm.nl