Dit onderwerp informeert professionals over de opsporing van Familiaire Hypercholesterolemie (FH Familiaire Hypercholesterolemie (Familiaire Hypercholesterolemie)): een erfelijke vorm van hoog cholesterol.

Patiënteninformatie over FH Familiaire Hypercholesterolemie (Familiaire Hypercholesterolemie) en de opsporing ervan, vindt u op de website van LEEFH (Stichting Landelijk Expertisecentrum Erfelijkheidsonderzoek Familiare Hart- en vaatziekten).

Per 1 januari 2014 gebeurt de opsporing van FH niet meer via het bevolkingsonderzoek. De financiering van dit bevolkingsonderzoek is gestopt. Ook in de toekomst blijft het mogelijk om u (op indicatie) op FH te laten onderzoeken. Uw zorgverzekering betaalt dan de kosten van het onderzoek. Afhankelijk van uw eigen risico moet u misschien zelf een deel betalen.

Stichting LEEFH Stichting Landelijk Expertisecentrum Erfelijkheidsonderzoek Familiare Hart- en vaatziekten (Stichting Landelijk Expertisecentrum Erfelijkheidsonderzoek Familiare Hart- en vaatziekten) gaat vanaf 1 januari 2014 de opsporing van FH en (preventieve) behandeling landelijk coördineren, binnen de reguliere zorg. Wilt u meer informatie over LEEFH en de opsporing van FH vanaf 2014, bezoek de website LEEFH.