Het RIVM onderzoekt de mogelijkheden van een test die mogelijk laat zien of iemand na een chlamydia-infectie meer risico loopt op onvruchtbaarheid.

Meedoen?

Wil je meedoen aan het onderzoek? Meld je aan via TVC@rivm.nl of bel naar 06-25637048.

Waarom testen op vruchtbaarheidsrisico’s?

Een chlamydia-infectie is een seksueel overdraagbare aandoening (soa seksueel overdraagbare aandoening (seksueel overdraagbare aandoening)). Chlamydia komt veel voor. Maar de kans op problemen, zoals onvruchtbaarheid, is klein. Het RIVM onderzoekt of mensen die deze problemen kunnen krijgen beter geholpen kunnen worden. Bijvoorbeeld met een test die de kans op onvruchtbaarheid na een chlamydia-infectie laat zien. Het RIVM onderzoekt de wensen van potentiële gebruikers van zo’n test.  

Panelgesprekken

Voor dit onderzoek organiseert het RIVM panelgesprekken met verschillende doelgroepen:

  • jonge mensen die een soa-test hebben gedaan
  • mensen met vruchtbaarheidsproblemen
  • zorgprofessionals

Het gesprek gaat over hun ideeën, gedachten en meningen over een mogelijke toekomstige test. Tijdens het gesprek maken de onderzoekers geluidsopnames en aantekeningen. De geluidsopnames worden vernietigd zodra deze zijn uitgetypt.

Privacy deelnemers

Deelnemers geven het RIVM toestemming voor het verzamelen, gebruiken en bewaren van hun gegevens. Het gaat alleen om leeftijd, opleidingsniveau en beroep en voor professionals welke functie zij hebben. Mailadressen gebruikt het RIVM alleen om mensen uit te nodigen voor het panelgesprek en om een VVV-bon toe te sturen. Na afloop verwijdert het RIVM de gestuurde e-mails. Het RIVM koppelt het mailadres en de e-mails niet aan onderzoeksgegevens. Het RIVM verzamelt geen persoonsgegevens. 

Het RIVM publiceert de resultaten van het onderzoek, bijvoorbeeld in wetenschappelijke tijdschriften en rapporten. Namen van deelnemers worden nergens genoemd. Kijk voor meer informatie op de pagina over Privacy.

Contact

Wil je meer informatie over het onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoekers via TVC@rivm.nl of bel naar 06-25637048 (bereikbaar tijdens kantooruren).