Krijg je als professional te maken met HPV humaan papillomavirus (humaan papillomavirus) of vaccinatie? Op deze pagina staan links naar richtlijnen, factsheets en achtergronddocumenten.

Richtlijnen

Voor professionals zijn er richtlijnen voor de bestrijding van infectieziekten beschikbaar. In de LCI-richtlijn HPV anogenitale wratten en de LCI-richtlijn HPV-cervixkanker staat meer informatie over diagnostiek, epidemiologie, preventie, maatregelen en behandeling van genitale wratten en baarmoederhalskanker. Ook is er aandacht voor HPV humaan papillomavirus (humaan papillomavirus) in de zwangerschap. 

Informatie voor professionals over HPV-vaccinatie buiten het Rijksvaccinatieprogramma is te vinden in de LCI-factsheet HPV-vaccinatie buiten het Rijksvaccinatieprogramma.

Professionals betrokken bij het Rijksvaccinatieprogramma

Professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma kunnen terecht op de website van het Rijksvaccinatieprogramma. Hier zijn onder andere het vaccinatieschema, e-learnings en het addendum HPV-vaccinatie te vinden.