Stookalert 6 februari 2020 stook geen hout in de provincies Zeeland en Noord-Brabant Het RIVM adviseert mensen om op donderdag 6 februari 2020 in de provincies Zeeland en Noord-Brabant geen hout te stoken.
Actuele risico’s van koolmonoxide in woningen Ieder jaar overlijden in Nederland naar schatting tien tot vijftien mensen door koolmonoxidevergiftiging.
Circulair inkopen heeft effect Het RIVM heeft met TNO en milieu-adviesbureau CE Delft een methode ontwikkeld om het effect van circulair inkopen op vermindering van broeikasgassen en grondstoffenbesparing te bepalen.
Zorgbehoefte en zorgaanbod per regio online beschikbaar De interactieve website www.regiobeeld.nl is uitgebreid en vernieuwd. Deze site helpt zorgaanbieders, verzekeraars en gemeenten bij het in kaart brengen van de huidige en toekomstige zorgbehoefte en het huidige zorgaanbod in gemeenten en regio’s.
Werkgevers hebben behoefte aan informatie over werken in en rond de nacht Werkgevers uit verschillende sectoren geven aan dat zij behoefte hebben aan informatie over werken in de nacht. Veel genoemde thema’s zijn optimale roosters, gezondheidsrisico’s en voedingsadviezen.
Veilig omgaan met zeer zorgwekkende stoffen in een circulaire economie De overgang naar een circulaire economie biedt kansen om veilig om te gaan met stoffen met zeer zorgwekkende eigenschappen (ZZS). Het biedt ook kansen om het gebruik van deze stoffen beter in beeld te krijgen. Het RIVM heeft geïnventariseerd wat hiervoor nodig is en ziet daarbij drie uitdagingen.
Q-koortsvaccinatie risicopatiënten verloopt voorspoedig Ruim 2500 patiënten krijgen een vaccinatie aangeboden tegen Q-koorts.
Geen revaccinatie bof voor studenten Sinds eind 2009 is er een epidemie van bof onder studenten gaande. Vanaf 1 december 2009 tot 16 februari 2011 zijn er 653 meldingen van patiënten met bof bij het RIVM binnengekomen.
RIVM voert metingen uit bij brand Amsterdam De Milieuongevallendienst van het RIVM onderzoekt of en in hoeverre er schadelijke stoffen vrijkomen bij de brand in het havengebied in Amsterdam.
Relatie consumptie kip en antibioticaresistentie Recent onderzoek levert extra bewijs voor het verband tussen het eten van kippenvlees met ESBL-bacteriën en antibioticaresistente ESBL-bacteriën bij mensen.