Antibioticaresistentie niet verder toegenomen, maar alertheid noodzakelijk Het vóórkomen van antibioticaresistentie is na jarenlange stijging in 2013 iets afgevlakt, zowel in het ziekenhuis als in de eerstelijnszorg.
Internationale top over antibioticaresistentie Op 25 en 26 juni vindt er in Den Haag een internationale conferentie plaats over antibioticaresistentie: een groeiend wereldwijd probleem.
Humaan en veterinair werken samen aan verantwoord antibioticagebruik Bacteriën die voor bijna alle antibiotica ongevoelig zijn, verspreiden zich steeds meer door Europa.
Jonge onderzoekers in beeld Onder de noemer ‘Jonge onderzoekers in beeld’ presenteren een aantal RIVM-promovendi hun onderzoek in de vorm van een korte film.
Voedingspatroon van 70-plussers kan beter Zelfstandig-wonende 70-plussers eten meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout en minder volkoren producten, fruit en vis dan aanbevolen.
Antibioticaresistentie in Nederland neemt toe De resultaten van NethMap/MARAN 2013 laten zien dat antibioticaresistentie in Nederland een stijgende trend vertoont, zowel in de ziekenhuizen als in de eerstelijn.
Zout in brood en groenteconserven afgenomen Het zoutgehalte in brood en groenteconserven is in 2012 licht afgenomen ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.
RIVM ondertekent deelname aan internationaal CAESAR-project Op 30 oktober heeft Directeur-Generaal André van der Zande in Kopenhagen een samenwerkingsconvenant getekend voor het CAESAR-project.
Aantal overlijdensgevallen door antibioticaresistentie nog beperkt Ziekmakende bacteriën zijn door overmatig gebruik van antibiotica resistent geworden voor veel van de beschikbare antibiotica.