Zout in brood en groenteconserven afgenomen Het zoutgehalte in brood en groenteconserven is in 2012 licht afgenomen ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.
RIVM ondertekent deelname aan internationaal CAESAR-project Op 30 oktober heeft Directeur-Generaal André van der Zande in Kopenhagen een samenwerkingsconvenant getekend voor het CAESAR-project.
Aantal overlijdensgevallen door antibioticaresistentie nog beperkt Ziekmakende bacteriën zijn door overmatig gebruik van antibiotica resistent geworden voor veel van de beschikbare antibiotica.
Effecten antibioticagebruik bij mens en dier Antibioticaresistentie in de Nederlandse gezondheidszorg is nog steeds laag, maar de resistentie tegen derdegeneratie-cefalosporine in de kliniek neemt toe.
Advies deskundigen over VRE-bacterie Op 6 juni kwamen verschillende deskundigen bijeen om de VRE-uitbraak in een aantal ziekenhuizen te bespreken.
Deskundigen bespreken toename VRE in ziekenhuizen In een aantal Nederlandse ziekenhuizen circuleert op dit moment de VRE-bacterie. Deze afkorting staat voor Vancomycine-resistente enterokok.
Steunpunt bacteriële ziekenhuisinfecties van start Vandaag is het signaleringsoverleg over ziekenhuisinfecties en antimicrobiële resistentie van start gegaan.
Nederlandse bevolking krijgt voldoende jodium binnen De Nederlandse bevolking krijgt voldoende jodium binnen, wel is de inname sinds 2008 met ongeveer 20 tot 25 procent gedaald.
Nederlanders eten ongezond veel zout Meer dan 85 procent van de Nederlandse bevolking consumeert meer zout dan de aanbevolen maximum richtlijn van 6 gram per dag.
Aandacht voor antibioticagebruik en antibioticaresistentie Voor de vierde keer wordt op 18 november 2011 de Europese Antibioticadag gehouden.