Aandeel zout, verzadigd vet en suiker in meeste voedingsmiddelen gelijk of gedaald In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald.
Straling rond COVRA-terrein voldoet aan de norm Het stralingsniveau aan de terreingrens van de Centrale Organisatie voor Radioactief Afval (COVRA) te Borssele lag in 2020 onder het toegestane maximum van 0,040 millisievert per jaar.
Hoeveelheid radioactiviteit in staalslakken bij Spijk ver onder de norm Uit RIVM-onderzoek blijkt dat de hoeveelheid radioactieve stoffen in staalslakken bij Spijk heel laag is en ver onder de norm ligt. De straling van de staalslakken is zelfs minder dan van de natuurlijke bodem.
Natuurlijke straling in Nederland in kaart gebracht Natuurlijke straling levert een grote bijdrage aan de dosis straling die mensen in Nederland jaarlijks ontvangen. Het grootste aandeel daarvan komt van natuurlijke radioactieve stoffen in de bodem en van bouwmaterialen die daarvan gemaakt zijn
COVID-19 overheerste griepseizoen 2020-2021 Het RIVM onderzoekt elk jaar hoeveel mensen in Nederland griep en andere luchtweginfecties kregen. Dit jaar overheerste het coronavirus SARS-CoV-2.
Radiologische gevolgen van mogelijke ongevalsscenario’s voor Kerncentrale Borssele Het RIVM heeft berekend tot welke afstand van de kerncentrale in Borssele beschermende maatregelen voor de bevolking nodig kunnen zijn bij een stralingsongeval.
Samenwerking tussen RIVM en het Belgische SCK CEN en KMI leidt tot wetenschappelijke publicatie De Ongevalsorganisatie Straling heeft samen met collega’s van het Belgische SCK CEN en het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) een wetenschappelijk artikel geschreven getiteld "The assessment
Minimum eenheidsprijs voor alcohol veelbelovend om problematisch drinken tegen te gaan De invoer van een minimale prijs per hoeveelheid alcohol in drank (minimum eenheidsprijs) blijkt in landen als Schotland en Canada goed te werken om gezondheidsproblemen door drank te verminderen. ANP
Te veel blootstelling aan PFAS in Nederland Mensen in Nederland krijgen te veel PFAS binnen via voedsel en drinkwater. Dit blijkt uit recent onderzoek van het RIVM. Hierdoor kunnen er nadelige effecten op de gezondheid ontstaan.
Geschatte inname zout en suiker Nederlandse bevolking nog steeds te hoog ondanks afspraken overheid met voedingsindustrie Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vanaf 2014 afspraken gemaakt met de voedingsindustrie om ervoor te zorgen dat Nederlanders minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) via hun voedsel binnenkrijgen.