Overslaan en naar de inhoud gaan Direct naar de hoofdnavigatie
Rijksoverheid logo | naar de homepagina van Rijksinstituut voor Volksgezondheid
en Milieu
Ministerie van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport
  • Nederlands
  • English
RIVM de zorg van morgen begint vandaag
  • Home
  • Onderwerpen
  • Over RIVM
  • Publicaties
  • Internationaal
  • Contact
  • Nederlands
  • English
  • Home
  • Nieuws

Nieuws gerelateerd aan "Voedselconsumptiepeiling"

Terug naar onderwerp

Nederland eet steeds gezonder: meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

Nederland eet en drinkt gezonder. Dat blijkt uit de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM. Nederlanders eten meer plantaardige producten zoals groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees.
09-02-2023 | 07:00

Volwassenen krijgen dagelijks voldoende jodium binnen

Mannen en vrouwen tussen de 18 en 70 jaar kregen in 2020/2021 per dag genoeg jodium binnen via voedsel. Dat blijkt uit RIVM-onderzoek onder volwassenen in Noord-Nederland. Wel moet de hoeveelheid per dag bij vrouwen niet verder dalen.
01-07-2022 | 09:00
Zoutpotje naast brood

Nieuwe criteria voor hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen

Dit jaar start de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). Doel hiervan is om verbeteringen in de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen te versnellen.
24-02-2022 | 08:00
Een consument in de supermarkt leest de ingrediëntenlijst van een voedingsproduct

De meeste Nederlanders eten niet volgens de Schijf van Vijf

Veel Nederlanders eten en drinken minder dan de aanbevolen hoeveelheden van de producten in de Schijf van Vijf. Ook eten ze veel producten die buiten de Schijf van Vijf vallen.

29-10-2020 | 13:15

Gevolgen tekort vitamine A lijken beperkt

Bijna de helft van de jongens en meisjes van 14 tot 17 jaar krijgt te weinig vitamine A binnen. Dat blijkt uit de laatste Voedselconsumptiepeiling van het RIVM.
09-06-2020 | 12:25

Eetpatroon in Nederland iets gezonder

De afgelopen jaren is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groente de goede kant op te gaan.

20-11-2018 | 14:18

Kinderen eten meer fruit dan 5 jaar geleden

De afgelopen vijf jaar zijn Nederlanders onder andere minder aardappelen, vetten en oliën, zuivel, koek en gebak en vlees gaan eten.

11-10-2016 | 00:00

Inname zout en kalium blijft gelijk bij volwassenen, jodiuminname daalt

De hoeveelheid zout die volwassen in 2015 dagelijks binnenkregen, is gelijk gebleven ten opzichte van 2006. De inname ligt daarmee nog steeds ruim boven de aanbevolen maximale hoeveelheid.

05-10-2016 | 00:00

Indicatie van de inname van 3-MCPD via voedsel

Tijdens de productie van plantaardige oliën en vetten, en dan vooral van palmolie, wordt 3-MCPD gevormd.

04-04-2016 | 00:00

Paginering

  • Huidige pagina 1
  • Pagina 2
  • Pagina 3
  • › Volgende ›
  • » Laatste »

Service

  • Contact
  • Persinformatie
  • Werken bij het RIVM
  • Klachten
  • Woo-verzoeken bij het RIVM
  • Zakendoen met het RIVM

Over deze site

  • Cookies
  • Privacy
  • Toegankelijkheid
  • Copyright
  • Responsible disclosure
  • Website archief

Talen

  • English
  • Nederlands

Volg ons

  • Abonneren nieuwsbrieven
  • RSS reed
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram