Bent u of uw kind gebeten door een teek, heeft u een rode ring (erythema migrans) op de huid of heeft u koorts gekregen na een tekenbeet? Meld het via www.tekenradar.nl. Via deze website kunt u bijdragen aan landelijk onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Meedoen aan onderzoek

Met het onderzoek via www.tekenradar.nl wil het RIVM te weten komen hoe vaak mensen na een tekenbeet een erythema migrans of een andere vorm van de ziekte van Lyme krijgen, en hoe vaak dit leidt tot ernstige gezondheidsklachten. Zo willen we meer te weten te komen over de kans dat mensen ziek worden na een tekenbeet. We vragen ook aan de deelnemers hoe een tekenbeet of de ziekte van Lyme hun kwaliteit van leven beïnvloedt en welke zorgkosten de ziekte met zich meebrengt.

NLe Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum (Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum): een expertisecentrum voor lymeziekte

Onderzoek wordt ook uitgevoerd met samenwerkingspartners in het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum (NLe). Meer weten over het NLe of de verschillende onderzoeksprogramma's? Kijk dan op www.centrumlyme.nl

Melden van reuzenteken

Soms komen er reuzenteken voor in Nederland. Deze Hyalomma-teken gaan op zoek naar hoefdieren zoals paarden, reeën of runderen. Heeft u een reuzenteek gevonden, dan kunt u dit melden bij de NVWA. Meer informatie over de Hyalommateek vindt u hier.