Bent u of uw kind gebeten door een teek, heeft u een rode ring (erythema migrans) op de huid of heeft u koorts gekregen na een tekenbeet? Meld het via www.tekenradar.nl. Via deze website kunt u bijdragen aan landelijk onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Meedoen aan onderzoek

Als u op Tekenradar.nl een tekenbeet meldt kunt u meedoen aan onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme. Als u een rode ring of vlek of koorts na een tekenbeet meldt kunt u uitgenodigd worden voor onderzoek naar langetermijngevolgen van de ziekte van Lyme of het belang van co-infecties. Uw gezondheid wordt daarbij een jaar lang gevolgd.

Direct naar www.tekenradar.nl.

Ga naar tekenradar.nl om tekenbeten te melden.

 

Onderzoek

Met het onderzoek via www.tekenradar.nl wil het RIVM te weten komen hoe vaak mensen na een tekenbeet een erythema migrans of een andere vorm van de ziekte van Lyme krijgen, en hoe vaak dit leidt tot ernstige gezondheidsklachten. Zo willen we meer te weten te komen over de kans dat mensen ziek worden na een tekenbeet. We vragen ook aan de deelnemers hoe een tekenbeet of de ziekte van Lyme hun kwaliteit van leven beïnvloedt en welke zorgkosten de ziekte met zich meebrengt.

NLe Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum (Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum): een expertisecentrum voor lymeziekte

Bovenstaand onderzoek wordt uitgevoerd met samenwerkingspartners in het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum (NLe). Meer weten over het NLe of de verschillende onderzoeksprogramma's? Kijk dan op www.centrumlyme.nl