RIVM en Voedingscentrum zetten Europese voedselkeuzelogo’s op een rij Het RIVM en het Voedingscentrum hebben drie bestaande Europese voedselkeuzelogo’s vergeleken met de Nederlandse richtlijnen Schijf van Vijf.
Hoeveelheid minerale oliën in voedsel is gedaald De gehaltes minerale oliën in voedselproducten is de laatste decennia afgenomen. Dit blijkt uit een evaluatie van de beschikbare literatuur over minerale oliën in voedsel. Het RIVM voerde deze evaluatie uit in opdracht van de NVWA.
Samenwerking staat centraal in de nieuwe Staat van Zoönosen De jaarlijkse Staat van Zoönosen focust zich dit jaar op een One Health-aanpak van zoönosen.
Ziekten via knaagdieren onder de loep In de Staat van Zoönosen 2016 ligt de focus dit jaar op ziekteverwekkers die van knaagdieren naar mensen kunnen overgaan.
Gezond ouder worden: de vaccinatiebereidheid van 50-plussers Mensen boven de 65 zijn vaker geneigd zich te laten vaccineren dan mensen tussen de 50 en 65 jaar. Vooral wanneer zij hiertoe het advies hebben gekregen van de huisarts.
RIVM start evaluatieonderzoek naar kennis over teken en Lyme Het RIVM is een evaluatieonderzoek gestart naar de kennis over teken en de ziekte van Lyme bij de Nederlandse bevolking.
Informatie dierziekten in LCI-richtlijnen De LCI-richtlijnen van het RIVM geven informatie over infectieziekten die bij mensen voorkomen.
Staat van zoonosen Vandaag verschijnt het rapport de Staat van zoönosen 2012. Het rapport geeft een overzicht van het voorkomen van ziekten die van dier op mens kunnen overgaan (zoönosen).
Organisaties gaan samenwerken om effecten van vaccinaties sneller in kaart te brengen Toonaangevende organisaties die zich bezighouden met de effecten van vaccinaties hebben de handen ineengeslagen.
Laatste update nieuw coronavirus In de afgelopen week heeft de Engelse Health Protection Agency (HPA) bij drie patiënten binnen één familie een infectie met het nieuwe coronavirus bevestigd.