RIVM en Voedingscentrum zetten Europese voedselkeuzelogo’s op een rij Het RIVM en het Voedingscentrum hebben drie bestaande Europese voedselkeuzelogo’s vergeleken met de Nederlandse richtlijnen Schijf van Vijf.
Hoeveelheid minerale oliën in voedsel is gedaald De gehaltes minerale oliën in voedselproducten is de laatste decennia afgenomen. Dit blijkt uit een evaluatie van de beschikbare literatuur over minerale oliën in voedsel. Het RIVM voerde deze evaluatie uit in opdracht van de NVWA.
RIVM en citizen science: een nieuwe manier van kijken “Het past bij een innovatief RIVM om een belangrijke speler te zijn als het gaat om citizen science." Dat zegt Daniëlle Timmermans, Chief Science Officer Risicocommunicatie van het RIVM.
Nauwkeurige fijnstofkaarten op basis van iSPEX metingen Het iSPEX citizen science experiment blijkt te werken en kan een waardevolle aanvulling vormen op professionele fijnstofmetingen.
Infectieziekten Bulletin Themanummer Hygiene verschenen Het jaarlijkse themanummer van het Infectieziekten Bulletin is verschenen. Dit jaar is gekozen voor het thema Hygiëne.
Hoe schoon zijn jouw handen? Op ‘Global Handwashing Day’ vragen verschillende organisaties aandacht voor het belang van het wassen van de handen. Want met schone handen voorkom je infecties.
Hygiëne; hoe moet dat? Door hygiëne verklein je de kans dat je ziek wordt. Regelmatig handen wassen, etensresten op de juiste manier bewaren en verwarmen en geen kattenbak verschonen als je zwanger bent.
Nieuwe WIP-Richtlijn: Hygiëne: Toediening medicatie & vloeistoffen via injectie Door de Werkgroep Infectiepreventie is de WIP-Richtlijn over infectiepreventie voor Ziekenhuizen 'Hygiënemaatregelen bij toediening van medicatie en vloeistoffen via injectie' in de definitieve ver