Cognitieve achteruitgang gaat minder snel bij mensen die gezond eten Het volgen van de Richtlijnen Goede Voeding gaat gepaard met een goede werking en het behoud van cognitieve functies, zoals geheugen en verwerkingssnelheid.
Norovirus weer belangrijkste veroorzaker van ziekte-uitbraken door voedsel In 2019 registreerden de NVWA en de GGD’en minder uitbraken van voedselgerelateerde infecties en vergiftigingen dan in 2018.
Kennisplatform EPR publiceert informatie over aanpak processierups Het RIVM maakt deel uit van het Kennisplatform Processierups.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Beoordeling norm voor rubbertegels: input voor Europese evaluatie in 2017 Het RIVM heeft uitgerekend of de gezondheid van spelende kinderen voldoende wordt beschermd door de Europees vastgestelde norm voor PAK’s in rubberen tegels.
Sporten op rubbergranulaat is veilig Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is.
Besmet voedsel veroorzaakt 14 procent ziektelast door norovirus Uit internationaal onderzoek blijkt dat zo’n 14% van alle infecties door norovirussen is toe te schrijven aan besmet voedsel.
Aantal zieken gelijk ondanks lichte stijging aantal uitbraken voedselvergiftiging Uit het rapport ‘Registratie van voedselinfecties en –vergiftigingen 2013’ van het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er bij 290 uitbraken 1.460 mensen ziek geword
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.
Volwassen generaties van nu zijn minder gezond dan voorgangers Jongere generaties doen het qua gezondheid alsmaar slechter dan hun voorgangers.