Kosten door voedselinfecties naar schatting ruim 140 miljoen euro lager in 2020 De kosten door voedselinfecties waren in 2020 ruim 140 miljoen euro lager dan in de jaren ervoor. Dat komt neer op ruim 30 procent minder. ANP
Invriezen filet americain leidt tot daling ziektelast, zorgkosten en kosten voor speciaal onderwijs Wanneer het in ons land populaire broodbeleg filet americain minimaal 48 uur bij een temperatuur van -12 graden wordt ingevroren, dan wordt een Toxoplasma infectie voorkomen.
Lichte daling aantal rokers onder volwassenen In 2018 gaf 22,4 procent van de volwassenen aan wel eens te roken. Volgens de door hen zelf opgegeven alcoholconsumptie was 8,2 procent een overmatige drinker.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Kleine hoeveelheid ruthenium-106 in de lucht in delen van Europa Begin oktober 2017 hebben diverse landen in Europa gemeld dat er radioactief ruthenium-106 in de lucht is gevonden.
Twintigers lopen meeste risico op soa en hiv Van de Nederlanders van 16 jaar en ouder geeft 3 procent aan dat ze tijdens het laatste sekscontact onbeschermde seks hebben gehad met een losse partner.
Kleine hoeveelheid jodium-131 in Europese lucht In de tweede helft van januari 2017 hebben diverse landen in Noord-West Europa gemeld dat er radioactief jodium-131 in de lucht is gevonden.
Publicatie Nationaal Meetnet Radioactiviteit: verhoogde radioactiviteit! En dan? In het septembernummer van het tijdschrift Brand& Brandweer gaat Rick Tax, projectcoordinator van het Nationaal Meetnet Radiactiviteit, in op de samenwerking tussen het RIVM en de brandweer bij
Mogelijk meer maag-darminfecties door maagzuurremmers In Nederland is sinds enkele jaren een toename te zien in het aantal maag-darminfecties die veroorzaakt worden door de Campylobacter-bacterie.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.