De informatie op deze pagina's gaat over ernstige ongevallen waarbij een medewerker letsel oploopt door de schadelijke atmosfeer in een besloten ruimte.

Verhalen

Op deze webpagina staan voorbeelden van waargebeurde verhalen over ongevallen op het werk waarbij medewerkers letsel opliepen door contact met een schadelijke atmosfeer in een besloten ruimte. De voorbeelden zijn op twee manieren beschreven: een feitelijke beschrijving van een casus en een persoonlijk (geanonimiseerd) verhaal dat is gebaseerd is op de werkelijkheid. Verhalen zijn een krachtig middel om gedrag te veranderen. Ze houden onze aandacht beter vast dan droge feiten en cijfers, ze zorgen ervoor dat we ons herkennen in de mensen. De verhalen in combinatie met feiten en cijfers zet mensen eerder aan tot actie.

Feiten en cijfers

De informatie op deze pagina's staan feiten en cijfers over ongevallen op het werk waarbij medewerkers letsel opliepen door contact met een schadelijke atmosfeer in een besloten ruimte.

Safety checks

Wat is belangrijk om vlak voor een bepaalde taak nog even te checken? Lees op deze pagina ter inspiratie de belangrijkste safety checks om ongevallen in besloten ruimtes te voorkomen.