De informatie op deze pagina's gaat over ernstige ongevallen waarbij een medewerker letsel oploopt door een val van een ladder of trapje. Op deze pagina vindt u voorbeelden van ongevalsverhalen, feiten en cijfers over de ongevallen en  safety checks. De informatie helpt om gericht maatregelen te nemen en in gesprek te gaan met medewerkers over veiligheid op de werkvloer.

Verhalen

Op deze pagina staan voorbeelden van waargebeurde ongevallen over mensen die op hun werk van een ladder of trap vallen. De voorbeelden zijn op twee manieren beschreven: een feitelijke beschrijving van een casus en een persoonlijk, geanonimiseerd verhaal dat is gebaseerd is op de werkelijkheid. Verhalen zijn een krachtig middel om gedrag te veranderen. Ze houden onze aandacht beter vast dan droge feiten en cijfers, ze zorgen ervoor dat we ons herkennen in de mensen. In combinatie met feiten en cijfers zet dit mensen eerder aan tot actie.

Feiten en cijfers

Op deze pagina's staat informatie over ernstige ongevallen waarbij mensen op hun werk van een ladder of trapje vallen. U vindt hier feiten en cijfers over de ongevallen. Het zijn gegevens over aantallen, de gevolgen en de achterliggende oorzaken van de ongevallen. Wat is er gebeurd en waar ging het mis? Wist u bijvoorbeeld dat 13% van de mensen na een val van een ladder of trapje permanent letsel heeft?

Safety checks

Lees op deze pagina ter inspiratie de belangrijkste safety checks om vallen van een ladder of trapje te voorkomen. Wat kunnen uw medewerkers het beste nog even checken voordat zij aan hun klus op een ladder beginnen?