Regionaal meetnet voor luchtkwaliteit in Zuidoost-Brabant Vanaf 2020 wordt in heel Zuidoost-Brabant de luchtkwaliteit gemeten met een regionaal meetnet. Het doel daarvan is om inzicht te krijgen in de concentratie en bronnen van luchtvervuiling.
EU-luchtbeleid levert Nederlander gemiddeld 6 extra levensjaren op Europees beleid om de luchtkwaliteit te verbeteren heeft sinds de jaren zeventig geleid tot veel lagere uitstoot. Ook daalde de concentratie fijnstof en stikstofdioxide in de lucht.
Klimaat- en Energieverkenning 2019: ambitieuze klimaatdoelen vragen veel inspanningen De uitstoot van broeikasgassen in Nederland daalt. In 2018 lag deze daling op 15 procent ten opzichte van 1990. Dit blijkt uit cijfers van RIVM/Emissieregistratie.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Uitstoot broeikasgassen in 2017 licht gedaald Ondanks de groei van de economie was de uitstoot van broeikasgassen in 2017 in Nederland 1 procent lager dan een jaar eerder.
Nederlandse uitstoot van broeikasgassen steeg in 2015 met 4 procent In 2015 is de totale uitstoot van broeikasgassen in Nederland met ongeveer 4 procent gestegen ten opzichte van 2014.
Luchtkwaliteit verbeterd, niet overal onder de norm In lijn met voorgaande jaren zijn de concentraties fijn stof en stikstofdioxide in 2013 gedaald. In enkele gebieden blijft, voor beide stoffen, sprake van overschrijdingen van de Europese norm.
Interactieve website over ammoniak in natuurgebieden Een nieuwe interactieve website geeft inzicht in de concentraties van ammoniak in natuurgebieden (Natura 2000 gebieden).
Luchtkwaliteit verbeterd, niet overal onder de norm De gemiddelde concentraties fijn stof en stikstofdioxide zijn de afgelopen jaren gedaald en liggen in het grootste deel van Nederland onder de grenswaarden.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.