Relatief meer uitbraken van voedselinfecties door gewijzigde registratie In 2015 zijn meer uitbraken van voedselinfecties en vergiftigingen geregistreerd dan in voorgaande jaren.
WHO-publicatie eerste wereldwijde schattingen van voedselgerelateerde ziektelast: kinderen onder vijf jaar vormen bijna een derde van de sterfgevallen Bijna een derde (30%) van alle sterfgevallen door voedselgerelateerde ziekten zijn kinderen onder de vijf jaar, ondanks het feit dat ze deel uitmaken van slechts 9% van de wereldbevolking.
Meer zieken ondanks daling aantal uitbraken van voedselinfecties In 2014 zijn er minder uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in voorgaande jaren geweest. Wel was het aantal zieken per gemelde uitbraak groter.
Waarschuwingsetiket op kip goed gelezen en gewaardeerd Een waarschuwingsetiket op de verpakking van rauw kippenvlees kan bij ongeveer een kwart van de bevolking leiden tot betere keukenhygiëne.
Mogelijk meer maag-darminfecties door maagzuurremmers In Nederland is sinds enkele jaren een toename te zien in het aantal maag-darminfecties die veroorzaakt worden door de Campylobacter-bacterie.
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.
Hoe schoon zijn jouw handen? Op ‘Global Handwashing Day’ vragen verschillende organisaties aandacht voor het belang van het wassen van de handen. Want met schone handen voorkom je infecties.
Inzicht kosten en ziektelast voedselinfecties Naast de ziektelast die een voedselinfectie voor de patiënt veroorzaakt, heeft het RIVM voor het eerst de hiermee gepaard gaande kosten in beeld gebracht.
Daling meldingen voedselinfecties Ook in 2011 kregen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het RIVM minder meldingen van voedselinfecties en vergiftigingen dan in voorgaande jaren.