Besmet voedsel veroorzaakt 14 procent ziektelast door norovirus Uit internationaal onderzoek blijkt dat zo’n 14% van alle infecties door norovirussen is toe te schrijven aan besmet voedsel.
Vervolgafspraken rondetafelconferentie bevolkingsonderzoek darmkanker Tijdens een inspirerende rondetafelbijeenkomst in het Spoorwegmuseum op 9 maart jl.
Mogelijk smog door paasvuren De komende dagen kunnen hoge fijnstofconcentraties in Nederland ontstaan door paasvuren, die dit weekend in Duitsland en het oosten van Nederland worden ontstoken.
Verbeterde berekening blootstelling consument aan stoffen Het RIVM heeft met de Zwitserse technische universiteit ETH Zürich een model ontwikkeld om nauwkeuriger de blootstelling van consumenten aan stoffen vanuit consumentenproducten te berekenen.
Start landelijk onderzoek naar resistentie bij de schimmel Aspergillus Het RIVM gaat in opdracht van VWS samen met het Radboudumc, het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en de Wageningen Universiteit (WUR) komende twee jaar onderzoek doen naar fungicide-resistentie
Roel Coutinho hoogleraar Universiteit Utrecht Roel Coutinho, directeur Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, wordt per 1 mei benoemd aan de Universiteit Utrecht tot hoogleraar voor Utrecht Life Sciences (ULS), aan de faculteiten Gene
Cystic fibrosis toegevoegd aan hielprikscreening Pasgeborenen worden vanaf 1 mei a.s. via de bekende hielprik voortaan ook getest op cystic fibrosis (taaislijmziekte of CF).
Daggemiddelde grenswaarde fijn stof Het aantal dagen met een daggemiddelde PM10 concentratie boven de 50 µg/m3 is na de eerste maanden van dit jaar in Leiden al op 35 uitgekomen*.
Naslagwerk bodemverontreiniging gepubliceerd “Dealing with contaminated sites - From theory towards practical application” is een omvangrijk boek dat dit voorjaar onder leiding van een bodemkundige van het RIVM gereed is gekomen.
European Immunization Week Deze week ontplooien 50 Europese landen, in het kader van de European Immunization Week (EIW), activiteiten om het belang van vaccinatie te benadrukken.