Ongevaccineerde COVID-19 patiënten in het ziekenhuis bijna 20 jaar jonger dan gevaccineerde De kans om als volledig gevaccineerd persoon met het coronavirus in het ziekenhuis te worden opgenomen is 17 keer lager dan voor een niet-gevaccineerde.
Ruim 30% meer COVID-19 ziekenhuisopnames Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen, steeg in de afgelopen week van 27 oktober tot en met 2 november 2021 naar 834 opnames (31% meer dan een week eerder).
Meer kennis nodig om veiligheid van chemische stoffen in niet-medische mondkapjes te beoordelen Uit een verkennende studie door het RIVM blijkt dat er nog te weinig kennis is om te beoordelen of het gebruik van chemische stoffen die in sommige mondkapjes voor consumenten zitten veilig is.
Beter zicht op het RS-virus met nieuw Europees project Het RIVM en het Nivel werken mee aan het opzetten van een Europees netwerk om het RS-virus scherp in de gaten te houden.
Leefstijlfactoren spelen een rol bij het voorkómen of uitstellen van dementie Het voorkómen van ernstig overgewicht op middelbare leeftijd, stoppen met roken en het stimuleren van cognitieve en sociale activiteiten zijn beïnvloedbare leefstijlfactoren die dementie kunnen voorkómen of uitstellen.
Meld hoofdluis en stel je vraag aan de RIVM-experts Op zaterdag 28 februari lanceert het RIVM ‘Luis thuis?’. Ouders kunnen binnen dit onderzoek melden of hun kinderen last hebben van hoofdluis.
Gezondheidsprofiel per gemeente beschikbaar Het RIVM heeft vandaag een gezondheidsprofiel voor alle Nederlandse gemeenten gepubliceerd.
Insuline glargine heeft geen kankerverwekkende eigenschappen Insuline glargine wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes (suikerziekte).
Hinder door trillingen van treinen Bijna 270 duizend Nederlanders die binnen 300 meter afstand van het spoor wonen ondervinden ernstige hinder van de trillingen die treinen veroorzaken.
Minder zout in sommige voedingsmiddelen, maar niet minder verzadigd vet Sommige voedingsmiddelen bevatten minder zout dan in 2011. Zo is het zoutgehalte in brood nu 21% lager dan in 2011. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.