Gezond leven in Nederland

Een gezonde leefstijl en een gezonde omgeving voor iedereen in Nederland: daar gaan we voor. Het RIVM helpt met Loketgezondleven.nl beleidsmakers en professionals van gemeenten en GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)'en om integraal en preventief te werken aan gezondheid en welzijn van inwoners.

Aanpak Gezonde Gemeente

man en vrouw werken samen aan computer

Zorgen voor een gezonde gemeente, met beleid dat een gezonde leefstijl van alle inwoners stimuleert. Dat is waar gemeenten voor staan. Maar goed beleid vraagt meer dan alleen een mooie interventie, of een groene leefomgeving. Een gedegen plan, een soepele uitvoering met mooie resultaten. De Aanpak Gezonde Gemeente helpt hiermee. 

Gezond en vitaal ouder worden

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis en willen de regie over het eigen leven niet verliezen. Tegelijkertijd worstelen velen met eenzaamheid en beperkingen in mobiliteit. Inzetten op preventie bij ouderen vergroot de eigen regie en zelfredzaamheid en draagt eraan bij dat eenzaamheid en verminderde mobiliteit uitblijft of vermindert.  

Interventieoverzichten

Hier vindt u verschillende aanbevolen en goed beschreven interventies per gezondheidsthema. 

Contact gemeenten

Contactinformatie

Telefoon:   088-6898989
E-mail:        info@rivm.nl