Op deze pagina staat informatie voor deelnemers aan het PIENTER Corona onderzoek.

Meedoen aan het onderzoek

De twaalfde ronde is in april/mei 2024. Deelnemers wordt gevraagd om met een vingerprikje zelf bloed af te nemen en een vragenlijst in te vullen.

  • Probeer zoveel mogelijk op dezelfde dag het vingerprikje af te nemen en de vragenlijst in te vullen. Stuur het afgenomen bloed zo snel mogelijk op, het liefst binnen 3 dagen.
  • Vragenlijst: hiervoor heeft u per e-mail instructie ontvangen. U logt in bij rivmportal.glean.nl met uw gegevens en vult daar de online vragenlijst in.
  • Heeft u de e-mail niet ontvangen, of vult u liever een papieren vragenlijst in, e-mail dan naar PIENTERonderzoek@rivm.nl.
  • Heeft u aangegeven de vragenlijst op papier in te willen vullen, dan krijgt u een papieren vragenlijst thuisgestuurd. Deze komt in een andere envelop dan de vingerprikset.
  • Bloedafname: op deze pagina staat een algemeen instructiefilmpje voor het afnemen van een vingerprikje. De vingerprikinstructie is vernieuwd en bevat de meest actuele uitleg en een vernieuwd afname buisje. Het bloedbuisje stuurt u in de speciale envelop (in het dichte plastic zakje) terug naar het RIVM.

Voorbeeldfilmpje van een vingerprikje

Foto video pienter corona onderzoek instructie afname vingerprikbloed

Bekijk de video: Instructie vingerprikje

Over medisch wetenschappelijk onderzoek

Ieder onderzoek waarbij aan deelnemers gevraagd wordt om lichaamsmateriaal, zoals bloed af te staan wordt door een METC medisch-ethische toetsingscommissie (medisch-ethische toetsingscommissie) getoetst. De medisch-ethische toetsingscommissie MEC-U Medical Research Ethics Committees United (Medical Research Ethics Committees United) heeft dit onderzoek goedgekeurd.

Wil je meer informatie over het meedoen aan medisch wetenschappelijk onderzoek?

Vragen?

Lees onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:00 uur op telefoonnummer: 088 ‐ 6897304 (noem dan dat je meedoet aan het PIENTER Corona onderzoek). Of per  e-mail: PIENTERonderzoek@rivm.nl.