Geneesmiddelen en medische technologie zijn heel belangrijk en inmiddels niet meer weg te denken bij het behandelen en preventie van ziekten. Deze producten moeten dus effectief, veilig en van hoge kwaliteit zijn. Het RIVM levert hieraan een bijdrage met kennis en onderzoek. 

Het RIVM analyseert geneesmiddelen en geeft wetenschappelijke adviezen over de bereiding, de kwaliteit en het gebruik van geneesmiddelen. Het RIVM voert ook laboratorium en bureauonderzoek uit aan medische hulpmiddelen. Medische hulpmiddelen zijn producten die vallen onder de Wet op de medische hulpmiddelen, zoals apparatuur, software en gebruiksartikelen in de zorg (met uitzondering van geneesmiddelen). Ook doet het RIVM onderzoek naar het gebruik van medische technologie en ICT Informatie- en communicatietechnologie (Informatie- en communicatietechnologie) in de zorg en de gevolgen voor de patiënt.

Geneesmiddelen

Geneesmiddelen
Het RIVM analyseert geneesmiddelen en geeft wetenschappelijke adviezen over de bereiding, de kwaliteit en het gebruik van geneesmiddelen.

Medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen
Het RIVM doet onderzoek naar medische hulpmiddelen, zoals laboratoriumonderzoek, literatuuronderzoek en beoordelingen van dossiers.

ICT in de zorg

ICT Informatie- en communicatietechnologie (Informatie- en communicatietechnologie) in de zorg
Het RIVM doet onderzoek naar het gebruik van ICT in de zorg en de gevolgen voor de patiënt.

Nanotechnologie - Medische toepassingen

Nanotechnologie - Medische toepassingen
Het RIVM signaleert nieuwe ontwikkelingen en verricht onderzoek naar de beste manier om de voordelen en risico’s van nanomedische producten te beoordelen.