'Verzeker toegang tot duurzaam beheer van water en sanitaire voorzieningen voor iedereen' (VNVerenigde Naties). Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontwikkelt en ontsluit kennis over waterkwaliteit en gezondheid, bijvoorbeeld over de drink- en zwemwaterkwaliteit en de bescherming van bronnen voor drinkwater. Deze combinatie van kennis maakt het RIVM uniek in Nederland en in Europa. Deze kennis delen we breed en daar mee dragen we bij aan werelddoel 6.

Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontwikkelt en ontsluit kennis over waterkwaliteit en gezondheid, bijvoorbeeld over de drink- en zwemwaterkwaliteit en de bescherming van bronnen voor drinkwater. We doen chemisch en microbiologisch waterkwaliteits-onderzoek voor drink-, afval- en recreatiewater. Daarnaast geven we ondersteuning aan drinkwaterbedrijven en de overheid.

Onze kennis delen we wereldwijd. We leveren een bijdrage aan internationale capaciteitsopbouw voor water: waterkwaliteitsmonitoring en management in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Verenigde Naties (VNVerenigde Naties).