'Verzeker toegang tot duurzaam beheer van water en sanitaire voorzieningen voor iedereen' (VN Verenigde Naties (Verenigde Naties)). Het RIVM ontwikkelt en ontsluit kennis over waterkwaliteit en gezondheid, bijvoorbeeld over de drink- en zwemwaterkwaliteit en de bescherming van bronnen voor drinkwater. Deze combinatie van kennis maakt het RIVM uniek in Nederland en in Europa. Deze kennis delen we breed en daar mee dragen we bij aan werelddoel 6.

Het RIVM ontwikkelt en ontsluit kennis over waterkwaliteit en gezondheid, bijvoorbeeld over de drink- en zwemwaterkwaliteit en de bescherming van bronnen voor drinkwater. We doen chemisch en microbiologisch waterkwaliteits-onderzoek voor drink-, afval- en recreatiewater. Daarnaast geven we ondersteuning aan drinkwaterbedrijven en de overheid.

Onze kennis delen we wereldwijd. We leveren een bijdrage aan internationale capaciteitsopbouw voor water: waterkwaliteitsmonitoring en management in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO World Health Organization (World Health Organization)) en de Verenigde Naties (VN Verenigde Naties (Verenigde Naties)).