Maatschappelijke opgave

Het RIVM draagt bij aan meer voor het sportbeleid en de sportpraktijk in Nederland. We leveren onderzoeksresultaten en coördineren en beoordelen onderzoek. Ook helpt het RIVM kwaliteit te borgen en bij het open databeleid. Verder draagt het RIVM bij aan de monitoring en evaluaties van beleid voor de Europese Commissie.

Sportieve gemeente

Mensen die voldoende sporten en bewegen, leggen een stevige basis voor een actieve en gezonde leefstijl. Op deze pagina vindt u welke stappen u kunt ondernemen om lokaal sport en bewegen te bevorderen. 

Sport en bewegen in cijfers

Het RIVM draagt bij aan de kennis over sport en bewegen voor sportbeleid en sportpraktijk met resultaten uit eigen onderzoek, en met de coördinatie en validatie van onderzoek van derden. Op deze pagina vindt u onder andere regionale cijfers over sport en bewegen en een lokale sporttoekomstverkenning.  

Sport toekomstverkenning

Welke maatschappelijke veranderingen beïnvloeden de sport in Nederland? Waar gaat het heen met de sport tussen nu en 2040? Welke kansen, maar ook keuzes biedt dit voor de sportsector en het sportbeleid? Deze vragen staan centraal in de Sport Toekomstverkenning 'Een sportiever Nederland'.

De beweegloterij

De beweegloterij is een onderzoek waarbij het bewezen effectief is wanneer mensen door middel van een loterij gestimuleerd worden meer te gaan sporten. 

Contact gemeenten

Contactinformatie

Telefoon:   088-6898989
E-mail:        info@rivm.nl