Maatschappelijke opgave

Gezond zijn en blijven is voor mensen ontzettend belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt en of je mee kunt doen in elke fase van het leven. Daarom investeren de rijksoverheid en gemeenten samen in gezondheid. Gemeenten kunnen een bepalende rol spelen voor hun inwoners. Preventie zich steeds vaker niet alleen op het individu, maar ook op zijn of haar omgeving. Dit noemen we een integrale aanpak. Op deze pagina's vindt u hoe het RIVM u kan helpen met het starten van preventieve interventies. 

Preventie in de wijk

Het RIVM heeft een toolkit ontwikkeld die gemeenten concrete handvatten geeft om de gezondheid van hun inwoners te bevorderen.

Kosteneffectiviteit van preventie

Deze site is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in economische evaluaties op het gebied van preventie van een groot aantal ziektebeelden.

Voeding

Een gezond voedingspatroon is een groot onderdeel van een gezond leefpatroon. Hier vindt u meer informatie over wat de Nederlander nu eigenlijk eet en drinkt. 

Beweging

Een actief beweegpatroon verkleint de kans op chronische aandoeningen en draagt bij aan de ontwikkeling van mensen. 

Roken

Het RIVM probeert bij te dragen aan een rookvrije generatie. Op deze pagina vindt u voorbeelden, tips en een interventieoverzicht voor uw gemeente.

Contact gemeenten

Contactinformatie

Telefoon:   088-6898989
E-mail:        info@rivm.nl