Mensen die een bromtoon of laagfrequent geluid (LFG) waarnemen, kunnen hier veel hinder van ondervinden.  Op veel plekken is informatie te vinden over het horen van een bromtoon en over LFG. Die informatie is niet altijd even overzichtelijk.  Mensen die er last van hebben en professionals krijgen op deze webpagina's een overzicht van de kennis over bromtonen, LFG en de organisaties die een rol kunnen spelen om mensen te helpen.

Ook beschrijven we wat mensen die last hebben van een bromtoon zelf kunnen doen en geven we links naar meer informatie. De informatie is vooral geschikt voor mensen die nog niet zo lang last hebben van een bromtoon en er meer over willen weten.

Op verzoek van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)’en heeft het RIVM de informatie verzameld. Daarbij is overlegd met vertegenwoordigers van GGD’en, omgevingsdiensten en een audiologisch centrum. Ook is een concepttekst meegelezen door Stichting LFG, en mensen met kennis van audiologie en/of psychologie van GGMD, Erasmus MC Erasmus University Medical Center (Erasmus University Medical Center) en UMCG Universitair Medisch Centrum Groningen (Universitair Medisch Centrum Groningen) en de provinciale werkgroep geluid. De basis werd gevormd door al bestaande documenten.